Rentoutusohjaajan koulutus

Rentoutusohjaajan koulutus

Haluatko ohjata hyvinvointi- ja rentoutushetkiä? Onko suunnitelmissa toimia yksilö- tai ryhmäohjauksen coachina? Haluatko ohjaustyöhösi uusia menetelmiä ja työkaluja? Ajanpuun rentoutusohjaajan koulutus kuljettaa sinut hyvinvoinnin matkalle, jossa saat käyttöösi tietoisuutta avaavia kehon ja mielen avaimia. Rentoutusohjaajan koulutus tukee myös omaa hyvinvointia ja luo askeleita kohti oman näköistä ohjaajuutta.

Syksyn 2024 koulutus tarjoaa työvälineitä ja voimavaroja ohjaustyöhön

Ajanpuun rentoutusohjaajan koulutus antaa valmiuksia yksilö- tai ryhmärentoutuksien ohjaamiseen.  Koulutus sisältää neljä erillistä osioita, joiden aikana pääset kokemaan kehollisia sekä sanallisia rentoutusharjoituksia. Saat koulutuksesta käyttöösi valmiita harjoituksia, kokemuksellista oppimista ja ryhmän yhteiset oivallukset. Koulutuksessa vahvistetaan ja tuetaan myös oman ohjaajuuden muodostumista.

Hengitellen, liikkuen ja rentoutuen

Koulutuksen aikana pääset tutustumaan mm. lempeisiin liike- ja joogaharjoituksiin, rentoutusmenetelmiin, luontoyhteysharjoituksiin, yksilö- ja ryhmäohjaukseen, retriitin järjestämiseen, kehollisiin hoitoihin ja rentoutumista tukeviin välineisiin, kuten äänimaljoihin. Saat koulutuksesta oppimateriaalin ja pääset kokemaan ja harjoittelemaan ohjaamista. Tapaamisten lisäksi teet myös oppimista tukevia harjoitustöitä, jotka auttavat valmistelemaan tulevia ohjaushetkiäsi. Koulutus antaa uusia ideoita ja inspiraatiota ja soveltuu esimerkiksi hyvinvointi- ja ohjausalan tehtävissä toimiville sekä alalle aikoville. Aikaisempaa ohjauskokemusta ei tarvita. 

Tapaamme Jyväskylässä sekä etänä

Koulutus rakentuu neljästä erillisestä osasta, joista kaksi on lähitapaamista Jyväskylässä ja kaksi reaaliaikaisia etäopintoja zoomilla.

   1. La-su 17.-18.8. Rentoutusohjauksen perusteet ja joogaa (lähitapaaminen 2 pv. la klo 10-19 ja su klo 9-17)
    Miten kehomieli työkalut voivat lisätä hyvinvointia? Ensimmäisessä moduulissa pääset perehtymään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja rentoutusohjaukseen. Luvassa rentoutushetkiä, yinjoogaa, meditaatio- ja tarinahetkiä sekä kuulet äänimaljoista. Lähitapaaminen painottuu kevyisiin liike-ja rentoutusharjoituksiin. Tapaamme Jyväskylässä ja voit kysyä edullista majoitusta koulutuspaikan läheltä. Koulutustila sijaitsee luonnon lähellä noin 10 km Jyväskylän keskustasta. 
   2. Pe-la 6.-7.9. Ohjauskartta ja selfcare työkalut (etätapaaminen zoomilla 1,5 pv. pe 17-20 ja la 9-16)
    Miten jaksaa itse kannustajana ja ohjaajana? Toinen moduuli lisää tietämystäsi yksilö- tai ryhmäohjaamisesta, pääset suunnittelemaan ohjauskartan yksilö- ja ryhmätyöskentelyyn sekä tutustut ohjaajan selfcare työkaluihin. Tämä moduuli toteutuu etäyhteydellä zoomin kautta. 
   3. La-su 5.-6.10. Retriitti, luontoyhteys ja metsärentoutukset (lähitapaaminen 2 pv. la klo 10-19 ja su klo 9-17)
    Haluatko järjestää retriittejä tai hyvinvointihetkiä? Kolmas moduuli kuljettaa sinut retriitin ja hiljentymisen äärelle. Teemme luontoyhteyttä vahvistavia harjoituksia ja nostamme esiin omaa potentiaalia. Pääset myös perehtymään retriitin järjestämiseen. Tämä moduuli toteutuu lähitapaamisena Jyväskylässä ja retriitin aikana on mahdollisuus yöpyä luksusvillassa edullisesti. Koulutustila sijaitsee luonnon äärellä noin 10 km Jyväskylän keskustasta. 
   4. Pe-la 1.-2.11. Lempeä liike verkko-ohjauksessa ja kehotietoisuuden avaimet (etätapaaminen zoomilla 1,5 pv. pe 17-20 ja la 9-16). Miten tunteet ja stressi vaikuttavat kehossa? Tällä kertaa pääset kokemaan ja perehtymään erilaisiin tapoihin hyödyntää lempeää liikettä ohjauksessa. Tutustumme myös kehotietoisuuden ja keholukkojen ajatuksiin. Jatkamme perehtymistä rentoutusharjoituksiin, meditaatioihin ja inspiroidumme ryhmäharjoitusten kautta. Tämä moduuli toteutuu etäyhteydellä zoomin kautta. 

  Jokainen moduuli sisältää käytännön harjoituksia sekä itsekseen ja ryhmässä tehtäviä harjoituksia. Koulutuksen kokonaiskesto on 100h, joka sisältää tapaamisten lisäksi ohjausharjoitteluja sekä kirjallisia harjoitustehtäviä. Koulutuksen ja tehtävät suoritettuaan voi ohjata omia yksilö- tai ryhmäasiakkaita nimikkeellä rentoutusohjaaja.

  Koulutus sisältää neljä erilaista koulutusosiota, joista rakentuu rentoutusohjaajan oppimatka kohti omaa ohjaustyötä. Saat koulutuksesta valmiita malleja rentoutushetkien toteuttamiseen ja pääset harjoittelemaan yksilö- ja ryhmäohjaamista. Koulutukset toteutetaan kehon ja mielen tietoisuutta avaavin menetelmin ja tärkeä osa koulutusta on oma hyvinvointi ja kasvumatka. Koulutuksen hintaan sisältyy yksi henkilökohtainen työnohjaustapaaminen (150,-). Koulutuksen kokonaishinta on 1300,- sis.alv. 24 % (1048,- + alv.24 %, 1 moduulin hinta 325,- sis. alv 24% ), jonka voi maksaa erissä. Mikäli koulutukseen jää vapaita paikkoja, voi osioihin osallistua myös yksittäin, jolloin moduulin hinta 380,- sis. alv. 24 %).  

  Koulutuksen ohjaa luontaisterapeutti-työnohjaaja Tuija Levo (KM), joka on toiminut pitkään ohjausalalla ja kouluttaa kehon ja mielen tietoisuutta avaavia hoitoja ja koulutuksia. Koulutuksen moduuleissa voi vierailla myös eri alojen asiantuntijoita. Ajanpuun koulutus pohjautuu kehomieli ohjaajuuteen ja luonto- ja kehoyhteyden vahvistamiseen. Mukaan pääset laittamalla viestin [email protected] tai p. 0400 169 260 (myös viestit ja whatsapp) tai ottamalla yhteyttä alta:

         Ilmoittaudu rentoutusohjaajan koulutukseen 

  #rentoutusohjaaja #hyvinvointivalmentaja #coach #rentoutushetki #syvärentoutus #koulutus #uusialku #voimavara #työssäjaksaminen