Yleinen

Energia coaching on henkisen hyvinvoinnin life coachingia

Energia coaching hyvään oloon ja helpotukseen

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa ajatukset menevät solmuun ja päässä tuntuu soivan sama levy? Onko jokin tilanne vaikuttanut siltä, ettei siitä olisi ulos pääsyä? Väheneekö voimavarat ratkaisua etsiessä ja tekeekö mieli juosta karkuun? Valitettevasti olemme kovinkin taitavia saamaan itsemme solmuun ja vaikka haluaisimme voida paremmin, saammekin asiat tiukempaan solmuun.

Kannamme siitä huolimatta menneen tapahtuman taakkaa

Vuosien ohjaustyössä olen saanut tutustua erilaisiin ihmisiin ja tilanteisiin. Kohtaamisissa olen havainnut, että meillä jokaisella on omat herkkyytemme sekä oma tarinamme, joka on muokannut meitä pienestä pitäen. Mennyt elämä vaikuttaa siihen, kuinka paljon uskallamme kokeilla uutta ja vaikuttaa yllättävän paljon siihen, mitä keho ja mieli nostattaa pintaan erilaisissa tilanteissa. Toisinaan nykyhetki voi olla täysin turvallinen, mutta kannamme siitä huolimatta menneen tapahtuman taakkaa tai pelkoa. Keräämme myös koko ajan lisää kokemuksia ja ajatuksia ja siksi päätä ja kehoa on hyvä välillä tuulettaa. Tämän päivän ihmisellä olisikin hyvä olla tietoisuutta siitä, miten elämässä kaikki on energiaa ja miten erilaisten tapahtumien ympärillä on lisää energiaa, jotka mielemme ja kehomme muuttavat ajatuksiksi ja joskus jopa fyysisiksi tuntemuksiksi. Onko olosi yhtään erilainen, kun istut hammaslääkärin vastaanotolla, valmistaudut tärkeään työhaastatteluun tai olet matkalla ihanaan hemmotteluhoitoon?

Toisinaan mieli ja keho on kokenut kovia

Olen kirjoittanut tekstin kehorauhasta ja kehoyhteydestä ja siinä muistutin siitä, miten kehomme kantaa suvussa siirtynyttä sekä elämässämme koettuja tunteita ja kokemuksia. Kehoterapeutin työssäni, sanon usein, että kehossa on paljon taskuja, jonne on helppo piilottaa elämässä sattuneet tapahtumat, haavat ja myös kokemukset, joita ei ole siinä hetkessä pystynyt käsittelemään. Keho käsittelee siis paljon tapahtumia puolestamme. Kehoa tutumpi keskustelukumppani on oma mieli. Toisilla se on sellainen pulputtava papupata ja toisilla rauhallisempi, vaan sen tehtävä on joka tapauksessa havannoida, järkeistää ja selittää asioita. Oletko koskaan huomannut, miten innokkaasti mieli toimii, jos pohdit jonkin uuden asian kokeilemista, uuden ihmissuhteen aloittamista tai itsellesi tärkeän päätöksen tekemistä? Toisinaan mieli onkin kokenut kovia ja silloin ylikuormittunut, jännittynyt tai elämässä säikähtänyt mieli etsii ratkaisut bad case scenarioiden kautta eli se pohtii lähinnä sitä, millä kaikilla mahdollisilla tavalla, kaikki voi mennä pieleen. Sellaisissa hetkissä voi olla vaikea olla energinen ja uutta tarmoa täynnä.

Joskus pienikin hetki auttaa löytämään langan päät, joista solmu aukeaa

Olen tehnyt ohjaustyötä pitkään ja kuullut tarinoita ja kokemuksia, joista on kovin vaikea löytää hyvää. Voi olla kovin vaikea löytää positiivisuutta tai kiitollisuutta, kun päivästä selviytyminen vie kaiken energian. Luontais- ja kehoterapeutin työssäni puhun asiakkailleni siitä, että paranemisen poluilla auttaa se, jos osaa auttaa itseään monin erilaisin tavoin. Kun omat voimat on vähissä, voi jaksamiseen saada tukea luontaishoitajalta tai elämää ymmärtävältä coachilta, joka auttaa näkemään tilanteen uudella tavalla. Toisinaan on aika kerätä voimia ja toisinaan on aika ottaa isoja harppauksia eteenpäin. Hyvä coaching tai työelämän työnohjaus auttaa toimimaan tilanteessa selkeämmin. Siinä voidaan fokusoitua ydinasioiden äärelle ja joskus pienikin hetki auttaa löytämään ne langan päät, joista solmu aukeaa.

Elämässä pärjää, jos osaa rentoutua ja rauhoittua, vaikka ympärillä tuulee

Rentoutumisen ja rauhoittumisen taito on jalo taito. Itsessään on hyvä tunnistaa asioita, joille on herkkä, jotka hermostuttavat ja jotka suistavat ajatukset raiteiltaan. Näiden vastapainoksi tarvitaan asioita, jotka tuottavat iloa, turvallisuuden tunnetta sekä mielenrauhaa. Elämässä pärjääkin hyvin sellainen henkilö, joka osaa rentoutua ja rauhoittua, vaikka ympärillä tuulee. Elämän tilanteet ja työkalupakit ovat erilaisia ja on kovin inhimillistä, että pakki tuntuu joskus tyhjältä. Näissäkin tilanteissa yleensä on nähtävissä uusia alkuja, kipinöitä ja voimavaroja, joita on turvallista tarkastella asiantuntevan ja uutta näkökulmaa tuovan coachin avulla. Voi olla lohduttava ajatus, että stressi kyllä kuuluu elämään, eikä siitä ole tarkoitus päästä eroon kokonaan, joskus se pitää kuitenkin ottaa hallintaan ja valjastaa uudelleen.

Kannattaa siis suunnata ajatukset sinne, minne oikeasti haluat mennä

Elämässä kuuluu sattua ja tapahtua, mutta aina asiat eivät tunnu onnenpotkuilta, virtauksilta, universumin lahjoilta tai omalta valinnalta ja siltikin ne voivat sisältää paljon oppimista, henkistä vahvistumista, uutta suuntaa ja ennenkaikkea elämää. Ympärillämme tapahtuu asioita hyvästä tahdosta huolimatta, kaikki toiveet eivät toteudukkaan ja itsensä voi löytää kokemasta jotain tilannetta uudelleen ja uudelleen. Näissä hetkissä on tärkeä tehdä päätös itsestään huolehtimisesta sekä asian muuttamisesta. Jos oma sisäinen puhe alkaa muistuttamaan mutinaa tai peräti murinaa, suosittelen jälleen kääntymään Ajanpuun coachingin tai kehoterapian puoleen. Mutina päivä tai ystävän kanssa jaettu murhe, voi joskus olla paikallaan, mutta murheeseen ei kannata jäädä kiinni, koska sen ympärillä on vain lisää murheellista energiaa, lisää solmuja ja lisää energiavarkaita. Kannattaa siis vaihdattaa ajatuksia ja hakea taas suunta sinne, minne oikeasti haluat mennä.

Energia coaching sopii elämänsolmuihin ja henkiseen kasvuun

Ajanpuun Energia coaching on henkisen hyvinvoinnin life coachingia, jossa asiaan, tilanteeseen tai olotilaan, saadaan uutta värähdettä ja tilaa. Energia coaching sopii erinomaisesti erilaisiin elämänsolmuihin, henkiseen kasvuun, hyvinvointipoluille sekä helpottamaan jännittynyttä kehoa ja mieltä. Täältä löydät lisätiedot Energia coachingista. Ajanpuun palveluista löytyy avaimia myös työhyvinvointiin ja täältä löydät lisätiedot työelämän coachingista, työnohjauksesta tai johdon coachingista. Palvelutarjonnasta löydät myös luontaisterapian koulutukset sekä rentoutusohjaan koulutuksen, jos haluat käyttöösi mielen ja kehon hyvinvoinnin työkaluja ja menetelmiä. Tulevat rentoutusohjaan koulutukset näet täältä: Rentoutusohjaajan koulutus coaching työkalut stressinpoistoon (ajanpuu.fi)

Tervetuloa voimaan paremmin!

Terveisin,
Ajanpuun Tuija

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *