Yleinen

Kokemukseni vyöhyketerapiasta

Ajanpuu vyöhyketerapia vauvoille, lapsille ja aikuisille myös koliikkihoito

Ensimmäinen kokemukseni vyöhyketerapiasta oli aika kamala, koska hoitaja löysi kehostani tuskallisen kipeitä kohtia ja paineli niitä bambukepillä, vaikka kerroin sen tekevän kipeää. On siis melko ihme, että olen joskus hakeutunut vyöhyketerapiaan uudelleen. Seuraava hoitajani olikin sitten täysin erilainen ja hoidosta on jäänyt mieleeni lempeä kohtaaminen sekä ihanat kehon viestit, jotka hoidon aikana nousivat esiin. Näistä tapaamisista syntyi kaunis itu, joka myöhemmin lähti kasvamaan.

Vaan sitten kehohoitamisen kutsu lähti kuljettamaan omaa tietään

Muistan hyvin elävästi, miten kävelin kotona ulos ja kerroin ulkona puuhastelevalle miehelleni, että minun on nyt aloitettava vyöhyketerapian opinnot. Olin kokopäiväisesti työssä muualla ja kärsin kroonistuneista selkäkivuista sekä jaksamisen haasteista. Koulutus tuntui siinä kohtaa isolta investoinnilta, koska 1,5 vuotta kestävät opinnot tulisivat edellyttämään rahallista ja ajallista investointia. Meillä oli pieni poika ja opintojen tekeminen edellyttäisi minulta matkustamista ja kotoa poissaolemista. Olin opiskellut vyöhyketerapiaa jo pari vuotta aikaisemmin ja nyt tiesin, että minun oli aika jatkaa opintojani.

Opintopolku meinasi kuitenkin lopahtaa ennen kuin se ehti alkaakaan

Opintojen alkua siirrettiin kouluttajan toimesta ja sen vuoden syksyllä kaaduin ja loukkasin itseni. Kehoni ei osoittanut palautumisen merkkejä ja loukkaantumisesta aiheutui kehooni eräänläinen ketjureaktio. Se oli hyvin pelottavaa sekä kipeää aikaa ja kun koulutuksen viimein kerrottiin alkavan, ilmoitin, etten voi kipujeni takia lähteä mukaan. Kävimme kuitenkin keskustelun, jonka jälkeen päätin lähteä kokeilemaan, saisinko vyöhyketerapiasta apua tilanteeseeni.

Siitä matkasta käynnistyi paraneminen ja aukesi myös kehotuntemisen lahja

Koulutukseni sisälsi kymmenen viikonloppua, joiden aikana kävimme joka kerta läpi vyöhyketerapian eri alueita. Minusta oli aika ihmeellistä, miten painelut ja hoidot korjasivat kehoni virheasentoja ja poistivat jännityksiä sekä kipuja. Joka koulutusviikonloppu kehoni sai hoitoa ja koin myös olevani turvassa. Hoitojen jälkeen kehosta kuului helpottavia niksahduksia ja naksahduksia, kun kehoni hiljalleen korjaantui ja vapautui jännityksistä. Joka hoitokerralla myös mieleni sai levätä ja pystyin rentoutumaan, vaikka rentoutuminen oli sillä hetkellä täysin mahdotonta kaikkialla muualla. Siellä minä sitten kuljin mukana ja opin ja ihmettelin. Nyt olen tehnyt hoitoja jo useita vuosia ja toivonkin, että luokseni löytäisivät myös sellaiset asiakkaat, joiden fyysinen ja henkinen tilanne saattaa tuntua yhtä avuttomalta kuin oma tilanteeni aikanaan. Kun on itse saanut niin valtavasti apua, on helppo tukea myös muita.

Huonostakin kokemuksesta voi kasvaa uusi alku

Kokemukseni vyöhyketerapiasta ovat siis muuttuneet paljon siitä ensimmäisestä bambukeppikokemuksesta siihen, että nykyään teen hoitoja sekä koulutan uusia vyöhyketerapeutteja. Kehokokemukseni avasi minussa myös intuitiivisen kehokuuntelun lahjan, jonka avulla nykyään teen hoitoja. Minun kohdallani vyöhyketerapia oli uusi mahdollisuus ja matka kohti uutta. Kehoni oli täynnä jännitystä, mutta sain apua ahdistusoireisiin ja kuolemanpelkoon, jotka olivat syntyneet tilanteeni luomasta toivottomuudesta, peloista ja kivuista. Se oman elämän ihme, voi siis lähteä liikkeelle jostain hyvin pienestä hetkestä. Yllätyksiäkin voi tulla ja minäkin sain matkani aikana ymmärrystä kehoni herkkyydestä ja moniaistisuudesta.

Tervetuloa tutustumaan vyöhyketerapiaan

Voin siis suositella lämpimästi vyöhyketerapian kokeilemista ja minun hoitotapani soveltuu sekä kehon että mielen hoitamiseen. Kokonaisvaltaiseen hoitooni voit tulla Jyväskylään ja koulutuksia järjestän ympäri Suomen. Olen opiskellut paljon kehoterapiaa ja yhdistelen hoitoihini mielelläni myös eteerisiä öljyjä, kukkatippoja, kiviterapiaa tai äänimaljojen sointuja. Lyhyemmässä hoidossa voimme keskittyä tietyn alueen, kuten käsien, jalkojen tai pään alueen vyöhyketerapiaan ja pidemmissä 60-90 min hoidoissa voimme tehdä koko kehon vyöhyketerapiaa. Myös vauvoille ja lapsille on saatavilla omat hoitonsa. Hoitoajan voi varata [email protected] tai 0400 169 260.

Tulevat koulutukset näet koulutuskalenterista tai @hyvinvointiakatemia_ajanpuu sivuja Facebookissa tai instagramissa seuraamalla. Tulossa mm. Käsien, pään ja jalkojen vyöhyketerapia koulutuksia. Täältä löydät lisätietoja hoidoista tai koulutuksista.

Ihania hyvinvointihetkiä polullesi,
Ajanpuun Tuija

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0