Yleinen

Kokemuksia vyöhyketerapiasta

Ajanpuu vyöhyketerapia vauvoille, lapsille ja aikuisille myös koliikkihoito

Kokemuksia vyöhyketerapiasta

Olen jo nuorena osannut hakeutua luontaishoitojen pariin ja aikanaan kokeilin myös vyöhyketerapiaa. Ensimmäinen kokemukseni vyöhyketerapiasta oli aika kamala, koska hoitaja löysi kehostani tuskallisen kipeitä kohtia ja halusi painella niitä bambukepillä, vaikka kerroin sen tekevän kipeää. On siis melko ihme, että olen joskus hakeutunut vyöhyketerapiaan uudelleen. Seuraava hoitajani olikin sitten täysin erilainen ja hoidosta on jäänyt mieleeni lempeä kohtaaminen sekä ihanat kehon viestit, jotka hoidon aikana nousivat esiin. Näistä tapaamisista syntyi kaunis itu, joka myöhemmin lähti kasvamaan.

Muistan hyvin elävästi, miten kävelin kotona ulos koneen ääreltä ja kerroin ulkona puuhastelevalle miehelleni, että minun on nyt aloitettava vyöhyketerapian opinnot. Olin kokopäiväisesti työssä muualla ja kipeänä kehon sekä mielen haasteista. Koulutus tuntui siinä kohtaa isolta investoinnilta, koska 1,5 vuotta kestävät opinnot tulisivat edellyttämään rahallista ja ajallista investointia. Meillä oli pieni poika ja opintojen tekeminen edellyttäisi minulta matkustamista ja kotoa poissaolemista. Muistan, miten mieheni oli vain hiljaa ja minä vain toistelin, että minun on nyt mentävä sinne.

Opintopolku meinasi sitten lopahtaa ennenkuin se ehti alkaakaan. Opintojen alkua siirrettiin kouluttajan toimesta ja sen vuoden syksyllä kaaduin ja loukkasin itseni pahasti. Kehoni ei osoittanut palautumisen merkkejä ja olin pitkään sairaslomalla sekä lähes liikkumaton. Loukkaantumisesta aiheutui kehooni eräänläinen ketju ja kipu kulki läpi selän, jalat sekä sitten kädet. Se oli hyvin pelottavaa ja kipeää aikaa ja kun koulutuksen viimein kerrottiin alkavan, ilmoitin, etten voi kipujeni takia lähteä mukaan. Kävimme kuitenkin keskustelun, jonka jälkeen päätin lähteä kokeilemaan, saisinko sieltä apua kipuihini.

Koulutukseni sisälsi kymmenen viikonloppua, joiden aikana kävimme joka kerta läpi vyöhyketerapian eri alueita. Vyöhyketerapiaa voidaan tehdä käsiin, jalkoihin, korviin ja päänalueelle. Hoitoja voidaan tehdä myös erilaisiin vaivoihin ja tänä päivänä teen itse paljon mm. puhdistavaa vyöhyketerapiaa sekä raskaudenaikaisia hoitoja. Vyöhyketerapia sopiikin pienille ja isoille ja itsekin hoidan mielelläni myös vauvoja ja lapsia.

Minusta oli aika ihme, kuinka paljon sain hoidoista apua kehon virheasentoihin ja kipuihin. En ole tästä ennen puhunutkaan, mutta sain apua myös ahdistusoireisiin ja kuolemanpelkoon, jotka olivat syntyneet tilanteeni luomasta toivottomuudesta, peloista ja kivuista. Joka koulutusviikonloppu sain hoitoa ja koin olevani turvassa ihanien opiskelukavereideni seurassa. Hoitojen jälkeen kehosta kuului myös helpottavia niksahduksia ja naksahduksia, kun kehoni hiljalleen korjaantui ja vapautui jännityksistä. Joka hoitokerralla myös mieleni sai levätä ja pystyin rentoutumaan, vaikka rentoutuminen oli sillä hetkellä täysin mahdotonta kaikkialla muualla.

Siellä minä sitten kuljin mukana ja opin ja ihmettelin. Tein itse hoitoja ja muutama vuosi myöhemmin aloitin vyöhyketerapeuttina Jyväskylässä. Vuosien edetessä olen muokannut hoitojani ja teen vyöhyketerapiaa vähän muokatuilla mausteilla ja tehosteilla. Hoitoihini sisältyy hoitava keskustelu sekä kehon tarpeen mukaiset painelut. Kuuntelen hoidoissani myös kehon energiavirtauksia ja hoidan jumeja fyysisesti sekä henkisesti. Minun toiveeni on, että luokseni löytäisivät myös sellaiset asiakkaat, joiden fyysinen ja henkinen tilanne saattaa tuntua yhtä avuttomalta kuin oma tilanteeni aikanaan. Kun on itse saanut niin valtavasti apua, on helppo tukea myös muita.

Kokemukseni vyöhyketerapiasta ovat siis muuttuneet paljon aina ensimmäisestä bambukeppikokemuksesta siihen että nykyään teen itse hoitoja sekä koulutan uusia vyöhyketerapeutteja. Koulutusmatka avasi minulle kehoparantamisen polun sekä kehokuuntelemisen lahjan, jonka avulla nykyään teen hoitoja. Se oman elämän ihme, voi siis lähteä liikkeelle jostain hyvin pienestä hetkestä.

Omat hoitoni teen kiireettömästi ja asiakastani kuunnellen. Olen opiskellut paljon kehoterapiaa ja yhdistelen hoitoihini mielelläni myös eteerisiä öljyjä, kukkatippoja, kiviterapiaa tai äänimaljojen sointuja. Teen vyöhyketerapiaa 30-90 min hoitona. Lyhyemmässä hoidossa keskitymme tietyn alueen, kuten käsien, jalkojen tai pään alueen vyöhyketerapiaan ja pidemmissä 60-90 min hoidoissa voimme tehdä koko kehon vyöhyketerapiaa. Myös vauvoille ja lapsille on saatavilla omat hoitonsa. Hoitoajan voi varata toimisto@ajanpuu.fi tai 0400 169 260. Hoitotilani sijaitsee Jyväskylässä ja koulutuksia pidän myös muualla Suomessa. Tulevat koulutukset näet koulutuskalenterista tai @hyvinvointiakatemia_ajanpuu sivuja Facebookissa tai instagramissa seuraamalla. Tulossa mm. Käsien, pään ja jalkojen vyöhyketerapia koulutuksia. Täältä löydät lisätietoja hoidoista tai koulutuksista.

Ihania oivalluksia ja hetkiä sinunkin polullesi,
Ajanpuun Tuija

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0