Yleinen

Kehonkuva hyvinvoinnin kivijalkana

Ajanpuu-tuunaa-kehonkuva-elamanvirta-frantsila-kehotietoisuus-kehokuva-syomishairio-hapea-riittamattomyys-hyvinvointi

Ajanpuun Tuunaa kehonkuvaa ja puhuu mielellään siitä, miten hieno ja ihmeellinen kehomme on. Omassa kehossa ei aina kuitenkaan ole hyvä olla. Elämänsä aikana on saattanut kuulla arvosteluja omasta ulkonäöstä tai osaamisesta. Toisinaan keho saattaa olla kipeä tai muutoin erilainen. Joskus myös vartalon pahin arvostelija tai tuomitsija on se, joka kehossa kulkee. Matkamme aikana, kehomme on myös taltioinut sanottuja sanoja. Se on taltioinut ajateltuja ajatuksia ja koettuja kokemuksia. Toisinaan nämä taltioudut sanat ovat saattaneet vääristää kokemuksiamme ja tunnemaailmaamme omasta kehosta. Vääristynyt ajatusmaailma saattaa rajoittaa meitä ja se saattaa olla vielä vanhempanakin este uusien asioiden kokemiselle. Se voi tuntua siltä, että elämän yllä olisi sumu, joka estää näkemästä kaikkea ihanaa, mitä elämässä voisi olla.

Olen itse kulkenut matkan, jossa lapsesta saakka ympärilläni on ollut ihmisiä, jotka ovat aina muistuttaneet kehon painosta. Jo pienessä lapsessa on siis tarkasteltu sitä, onko hän lihonut tai onko hän laihtunut. Ensimmäinen laihdutuskuurini on alkanut jo kolmannella luokalla terveydenhoitajan ikävistä kommenteista. Nuoruudessa kokemus omasta kehosta vain paheni. Tuli harrastukset, joissa olisi pitänyt kehittyä, olla nopea ja olla kuuliaisempi. Tuli ihmissuhteet, joissa olisi pitänyt olla tietynlainen ja näyttää ihan joltain muulta. Tuli työelämä, jossa arvostettiin ihmisiä, jotka osasivat tiettyjä asioita ja olivat osanneet kulkea selkeämmän työpolun. Tuli kaikenlaista ja koska minulla oli valmiina tuo haava eli haava siitä, että en kelpaa ja että minua arvostellaan, on minun ollut hyvin vaikea kulkea omassa puvussani. Tällaisessa kokemusmaailmassa tulee helposti astuttua ulos omasta kehosta kuin elämään oman kehon ulkopuolelle. Tämä tapa saattaa toimia hetken, mutta omalla kohdalleni se päätyi vuosikymmenen kroonisiin vaivoihin ja sitten yhtenä hetkenä tömähti lujaa. Tuo tömähdys palautti minut kehooni ja näin, mitä täällä oli tapahtunut, oli tullut kipuja ja oli tullut sairauksia. Tie muutokseen alkoi tuosta hetkestä, vaan tie ei aina ole ollut helppo ja opittavaa on edelleen paljon. Tässä sitä kuitenkin kuljetaan ja iso kiitos kuuluu keholleni, joka onkin isoin opettajani. Matkan aikana olen tutustunut kehotietoisuuteen ja työkaluihin, jotka ovat auttaneet niin fyysisissä kivuissa kuin henkisissä risteyskohdissa.  

Tämä kuulosti joskus minusta oudolta, vaan tänä päivänä tiedän sen olevan minulle totta eli se miten suhtaudumme kehoomme, vaikuttaa suoraan omaan elämäämme. Jos arvostamme itseämme, pidämme itsestämme huolta, asetamme rajoja ja opimme tekemään meitä aidosti kiinnostavia valintoja, tulee elämäämme enemmän iloa ja helppoutta. Oivallukset ja myötätunto auttaa pyyhkimään pois haasteita ja elämänvirta muuttuu. Matka on meillä jokaisella erilainen, vaan se meitä yhdistää, että ne oman elämän haasteet ja haavat on hyvä käsitellä tietoisuudella. Itsensä voi kohdata lempeästi, vaan päättäväisesti. Kaikkea ei ole tarkoitus ymmärtää, eikä kaikkea tarvitse edes muuttaa. Matka alkaa jo siitä, kun muuttaa sisäisen katseensa lempeämmäksi. . Itseltään voi tästä eteenpäin kysyä, mitä ihanaa ja rentouttavaa, voisimme tänään kokea?  

Tervetuloa elämäsi transformaatiomatkalle ja tuunaamaan omaa kehonkuvaa Ajanpuun hoitoihin tai koulutuksiin. Matkan kanssasi kulkee kasvatustieteilijä ja ohjausalan asiantuntija Tuija Levo, joka on myös oman elämänsä tuunailija ja viimeiset viisi vuotta kehoterapeuttina. Saatavilla on myös voimauttavia ohjaustuokioita sekä kehoprosesseja, joiden avulla ikäviä kokemuksia on mahdollista vapauttaa kehosta ja mielestä. Näistä voit katsoa lisää sivuilta Kehon ja mielen avaimet. Yhteyden saat osoitteella [email protected].

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *