Yleinen

Terapia vai työnohjaus?

Ajanpuu johdon ja esimiesten työnohjaus

Mitä eroa on terapialla ja työnohjauksella?
Mieli kaipaa joskus huoltoa. Elämässä voi tapahtua yllättäviä asioita, säikähdyksiä tai kokemuksia, jotka kannattaa purkaa pois mielestä. Asiantuntijan kanssa käsitellyt asiat saavat oikeanlaiset mittasuhteet ja useimmiten tarjolla on myös käytännönläheisiä työkaluja, joilla omaa tilannettaan voi hoitaa. Terapia ja työnohjaus soveltuvat molemmat hetkiin, joissa on hyvä saada uutta näkökulmaa tilanteeseen ja omaan ajatus- ja toimintatapaan. Keskeinen ero näillä kahdella on se, että työnohjauksen keskiössä on työ, työelämä ja ammatillisuus.

Työnohjauksessa elämää ja työtilannetta tarkastellaan työhyvinvoinnin näkökulmasta. Työnohjauksessa puhutaan työssäjaksamisesta, vaikka muun elämän vaikutukset usein näkyvät myös työelämässä. Työnohjaus soveltuu erityisen hyvin oman ammatti-identiteetin kehittämiseen, työ- ja toimintatapojen ymmärtämiseen sekä uusien tapojen löytämiseen. Työnohjaus auttaa jäsentämään omaa roolia ja tehtävää työelämässä. Työnohjaukseen kannattaa tulla, jos työelämä on vallannut ison osan muusta elämästä tai työhön liittyvät ajatukset, paineet tai epävarmuus pyörivät liiaksi mielessä. Työnohjauksessa on mahdollista pohtia myös omia vahvuuksiaan, osaamistaan ja uusia ammatillisia valintoja.

Työnohjaus soveltuu kaikille työelämän kysymyksiä pohtiville, työntekijöille, johtajille, työelämään palaaville tai ammatinvaihtoa suunnitteleville. Ajanpuun työnohjaus on lisäksi erikoistunut johtajien ja esimiesten työnohjaukseen. Erikoistuneella työnohjauksella voi saada tukea omaan työhön, uusia näkökulmia ja selkeyttä omiin työtapoihin. Työnohjaus on hyvää elämänhuoltoa sekä väsymisen ennaltaehkäisyä. Työnohjaus soveltuu hyvin myös tilanteisiin, jossa työssäjaksaminen on jo vähentynyt tai työuupumuksen riski on kasvanut. Työnohjauksella on mahdollista saada raikasta virettä työelämään.

Ajanpuun työnohjausta tehdään yli 20 vuoden ohjaustyön kokemuksella. Työnohjaaja, Tuija Levo, on toiminut vuosia vaativissa projekti- ja esimiestehtävissä ja voi siten tarjota vertaistuellista ymmärrystä työelämän käänteisiin. Tuijan ohjauksessa elämäntilanne huomioidaan kokonaisuutena ja tavoitteena on lisätä myös henkistä hyvinvointia ja jaksamista. Ota yhteys tai varaa aika [email protected] / 0400 169 260. Tapaamiset Jyväskylässä tai etänä. Lisätietoja täältä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *