Uutiset

Työnohjaus lisää työssäjaksamista

Työhyvinvointi ja johtajuus

Kuuluuko käytäviltä remakka nauru vai katkeileeko kireät pinnat? Oletko kuullut työnohjauksesta?
Mitä on työnohjaus? 

Työnohjaus on yksilö- ja organisaatiovalmennusta, jonka keskiössä on työelämän kysymykset tai työtapojen muutokset. Työnohjaus on samalla myös elämänterapiaa, joka auttaa tasapainottamaan arkea ja työtä.

Ajanpuun työnohjaus soveltuu muutostilanteisiin, työnsuunnitteluun ja työssäjaksamisen lisäämiseen. Työnohjaukseen kannattaa tulla, kun haluaa lisätä työhyvinvointia tai nykyinen työtilanne kaipaa jäsentelyä. Ohjaus auttaa selkeyttämään haasteellisiakin tilanteita sekä poistaa mielen kuormaa. Ajanpuun työnohjauspolulle voi astua silloin, kun on aika hengähtää, katsoa mihin on tullut ja sitten suunnata voimistuneena eteenpäin.

Työnohjauksella on myös tutkittuja etuja ja sen on todettu vaikuttavan työmotivaatioon, jäsentävän perustehtävää, lisäävän työn laadukkuutta sekä kehittävän identiteettiä ja johtajuutta. Työnohjauspolku suunnitellaan ja toteutetaan tilanteen mukaan. Joskus yksikin kerta toimii suunnan antajana ja toisinaan muutoksia on hyvä rakentaa ja syventää pidemmällä matkalla. Suositeltu valmennussarja on minimissään 3-5 krt. Ajanpuun työnohjaus soveltuu kaikille työnsä kehittämisestä kiinnostuneille. Lisäksi Ajanpuun työnohjaus on erikoistunut johtajien työnohjaukseen, joten ohjaus soveltuu erityisen hyvin myös esimiehille, johtajille, ohjaajille sekä yrittäjille.

Ajanpuun työnohjaajana toimii Tuija Levo, joka on rehtori-instituutin MA Educational Leadership maisteri. Lisäksi Tuijalla on Laatu, ympäristö sekä työturvallisuusjohtamisen erikoisammattitutkinto sekä opettajan ja rehtorin kelpoisuus. Tuijan ohjauksessa yhdistyy pitkä kokemus työelämän kehittämistehtävistä (julkishallinto, järjestö ja opetusala), johtamiskokemus sekä henkisen kasvun ohjaus. Erikoisalaa ovat toimintatapojen muutokset, uupumisen voittaminen ja arkihyvinvoinnin lisääminen. Tuija valmistuu Certified Supervisor and Coach -examination® tutkinnosta keväällä 2023 ja valmistumiseen saakka yksilötyönohjaus saatavilla puoleen hintaan 105 eur/tapaaminen (norm. 210 eur sis. alv). Kohti tyynempää työelämää pääset laittamalla viestin [email protected] tai 0400 169 260. Voit jättää yhteystietosi myös lomakkeella. Työnohjaus soveltuu hyvin myös tiimeille, johtoryhmille sekä organisaation muutosvalmennukseksi. Pyydä tiimille tarjous täältä.

Vuodenajan vaihtuessa on hyvä tuulettaa ja poistaa vanhoja toimintatapoja. Työnohjauksessa katseen voi suunnata uusiin alkuihin.  

Lisää Ajanpuun työnohjauksesta löydät täältä.